Kredittkort

Norge har kanskje de største valgmulighetene innen kredittkort i Norden og det er mange grunner til at det er så populært med kredittkort. Hva som er det beste kredittkortet for deg vil avhenge av hva formålet med kredittkortet er. Du kan velge mellom gode reiseforsikringer, fordelsprogrammer og rentefrie perioder. Ofte, vil det være en god løsning å ha flere kredittkort slik at du kan dra nytte av alle fordelene ved reise eller kredittkjøp. Det kan være litt om stendig å sette seg inn i hva alle fordelene betyr for deg,  så vi skal nevne noen av de viktigste.

Reiseforsikring

Veldig mange kredittkort har en innbakt reiseforsikring hvis du betaler over 50% av reisen med kortet, Det kan lønne seg å gå litt i dybden på disse reiseforsikringene, fordi vilkårene kan variere og du kan være tjent med å ha en reiseforsikring i tillegg, istedetfor å basere alt på resieforsikringen tilknyttet kredittkortet. En god fordel med å bruke kredittkortet til reisen, er at du får en gratis reiseforsikring og den dekker ofte over en lang periode. Reiseforsikring kan være en dyr affære, men betingelsene er også deretter. Den reiseforsikringen du får gjennom kredittkortet har ofte en litt lavere vilkår for erstatning enn en tradisjonell reiseforsikring.

Husk, at 50% av reise utgiftene gjelder alle utgifter du har med reisen. Dette kan være litt uoverskuelig, så sett deg godt inn i vilkårene før du setter ut på reisefot med forsikringen i kredittkortet alene.

Fordelsprogram

Noen kredittkort har fordelsprogrammer tilknyttet, slik som rabatter eller bonuspoeng til flyreiser. Det kan lønne seg å ha flere kredittkort tilgjengelig slik at du kan veksle mellom kortene der du får de beste fordelene. Fordelsprogrammene er ofte ganske klare og rabatter kan variere. Finn det kredittkortet som passer best til den bruken du har slik at du får best mulige fordeler. Handler du mye, er det lurt å ha kredittkort so gir deg cashback-fordeler. Reiser du my, er det lurt å ha et kredittkort som gir deg opptjente bonuspoeng di kan bruke på flyreiser og som gir deg en god reiseforsikring.

Rentefri periode

Mange kredittkort tilby en rentefri periode, hvor du kan bruke kortet en periode med lite penger, fpr så å betale tilbake igjen beløpet når du får penger på konto igjen. Dette gir deg en masse fordeler, fordi kan tjene opp bonuspoeng og ha en trygghet i å ha ekstra penger i bakhånd. Du kan få opptil 45 dager rentefrie perioder, noe som er svært gunstig hvis du liker å ha en ekstra trygghet i bakhånd, men har også såpass struktir på økonomien at du kan betale tilbake innen den rentefrie perioden løper ut, og du klarer å planelegge.

Fleksibilitet

Et kredittkort er ikke bare fleksibel plastikk, men det gir deg uten tvil fleksibilitet i hverdagen og på reise. Det er utrolig deilig å ha i bakhånd ved uforutsette utgifter du måtte støte på eller hvis du trenger kontanter i reserve uten å måtte forholde deg til forbrukslån eller banken. Noen kredittkort er det årsgebyr på, men noen er helt gebyrfrie, så hvilket kredittkort som passer for deg vil avhenge av hvilke ekstrafordeler du vil dra nytte av.

Fleksibiliteten ligger i at du slipper å sende inn en lånesøknad hver gang du trenger penger. Og du kan betale tilbake igjen over tid. De fleste operer med et minimumsbeløp som tilsvarer 3% av utestående beløp eller 250-300 kr. Dette er overkommelig for de fleste og du kan betale tilbake etter behov.

Maks kreditt kan ofte økes hvis du har hatt kredittkortet over en tid. Ofte, når du får godkjent en søknad, vil du få innvilget et visst beløp som samsvarer med kredittevnen din. Betaler du i rett tid, kan du kontakte banken med jevne mellomrom for å øke kreditten.

Kontroll på økonomien

Smart bruk av kredittkortet gir deg faktisk en god oversikt over bruken din. Med god planlegging, kan du for eksempel ha et bensinkort, som du utelukkende bruker til bilen; et kerdittkort til reise med gode fordeler som nevnte reiseforsikring og bonuspoeng; og et kredittkort som har et gunstig fordelsprogram som rabatter eller cashbcak når du handler. Har du god kontroll på økonomien din, vil du at det er utrolig befriende og berikende å ha noen kredittkort i bakhånd.

En annen fordel med kredittkort, er at du slipper å løpe rundt med kontanter på butikken eller i utlandet. Det kan være utrolig belastende og usikkert å fly rundt med kontanter eller kortet som er tilknyttet lønnskontoen din. Da er det en fordel med kredittkort, siden du alltid vil ha en maks-grense ved bruk og du kan enkelt få sperret kortet hvis det kommer på avveie.